Hur fungerar tarot och tarotkort?

Hur fungerar tarot och tarotkort?

Vissa anser att tarot och spådom enbart är påhittade saker för att lura folk på pengar. Samtidigt finns det många som tror att man kan ha kontakt med ”andra sidan” på ett flertal olika sätt. Inom området hittas bland annat att spå i kula och i kort. Men även astrologi och medium. Det finns även något olika åsikter om hur tarotkort kan användas. Fakta är i detta fall taget från Tarotguiderna.net.

Som rådkort

”Tarotkort kan enklast beskrivas som rådkort” / Tarotguiderna.net

Många tänker att tarot har med spådom att göra. Men det behöver inte gå hand i hand. Istället används korten för att tolka olika mönster och händelser i vardagen. De kort som används speglar livets olika skeenden och med korten kan det öppnas upp möjligheter och tankar kring livet som man inte tidigare inte hade. Det kan därmed bli kort som ”ger råd” i vardagen snarare än spådom som visar på vad som ska hända.

Många människor kan fastna i ett synsätt på en livssituation. Inte sällan är det negativt och man ser inte någon väg ut. Med tarotkort kan man få en annan syn och därmed hitta vägar framåt.

Men fungerar det? Allt beror på vad man gör av det. Du kan gå och få tarotkort lagda framför dig utan att anse att något stämmer alls. Detta medan andra anser att det är ”mitt i prick”. Till stor del handlar det om hur man tolkar de olika korten och vad man gör med de råd som ges.

Kortet drar till sig svaret

Inom tarot tror man att en fråga ”drar till sig” ett svar. Om du ställer en luddig fråga – ges även ett luddigt svar. Säger du en specifik och tydlig fråga kommer du även få ett specifikt och tydligt svar. När man blir spådd med tarotkort är första steget därför att säga en så tydlig fråga som möjligt. Denna fråga skapar ett ”tomrum” som drar till sig ett svar. Det är detta svar som förmedlas med de kort som läggs ut. På så sätt kan korten skapa svar på frågor utifrån vilka frågor som ställs.

Källor: Fakta kring tarot till denna artikeln är tagen från tarotguiderna.net. Med reservation för eventuella fel. Artikeln är även enbart ett sammandrag kring ämnet. För fördjupade artiklar – läs vidare på tarotguiderna.net.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *