Tarotkortlekens uppbyggnad

Tarotkortlekens uppbyggnad

Att spå och sia i tarotkort kan vara både en hobby och ett yrke beroende på vilken nivå man ligger på och vilka kunskaper man har. Är man nybörjare och nyfiken på att lära sig mer om kortleken och dess uppbyggnad finns mycket information att hämta på olika ställen. Det finns både böcker och filmer som visar hur man gör men även en hel del hemsidor och bloggar. Vill man lära sig mer om tarotkortleken och allt som hör där till finns grundläggande förklaringar bland annat hos Tarotguiderna.nu.

Utgörs av symboler

En tarotkortlek utgörs av två delar – den stora och den lilla Arkanan. Den stora innehåller 22 stycken kort och den lilla 56. På samtliga kort i leken finns olika symboler. Det är utifrån dessa symboler som man gör en tolkning av läggningen, där korten från den lilla Arkanans kort står för det vardagliga och dom från den andra delen för något större. Det kan handla om stora förändringar och förälskelse är på gång eller att man behöver stanna upp och finnas i nuet.

Vilken lek ska man välja?

Det finns en mäng olika tarotkorlekar att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken man ska ha. Är man nybörjare kan man tänka på att välja en enklare modell som är avsedd just för nybörjare. Har man hållit på ett tag och har vanan inne finns mer avancerade lekar att välja mellan. Generellt ska man alltid välja den leken man dras mest till, eftersom hela grejen med tarot avgörs av känsla och egna tolkningar.

Närmare förklaringar på Tarotguiderna.nu

Narren, Kejsarinnan, Eremiten och Döden är några av dom kort som finns i den stora Arkanan. I den lilla finner man bland annat Bägaren och Svärden och vet man inte vad dessa står för när man ska utföra sin första läggning med sina kort kan man läsa förklaringar kring alla symboler på Tarotguiderna.nu. Här finner man även annan intressant information kring tarot, bland annat vad man ska tänka om man funderar på att kontakta en tarotlinje.

Det finns egentligen inget rätt eller fel när det kommer till tarotkort. Man är fri att tolka symbolerna precis som man vill men det kan vara bra att ha något att gå efter. Bra förklaringar finns som sagt hos Tarotguiderna.nu men även i böcker, andra bloggar och på Youtube kan man hitta sådant som är bra att veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *