Populära Nike skor

Populära Nike skor

Nike är ett av världens största varumärken inom skor. Företaget grundades 1964 i USA av Phil Knight men hette under de tio första åren Blue Ribbon Sports. Från började importerade företag sportskor direkt från Asiatiska länder för att sälja vidare till atleter och löpare i USA. Av de många olika märkena som importerades till Blue Ribbon Sports var bland annat Onitsuka Tiger, ett varumärke som idag också är väldigt stort. Onitsuka Tiger är mer känt idag som ASICS. Under åren som gått har Nike tagit fram en rad olika skomodeller, vissa som blivit mer kända och uppmärksammade än andra. En modell som togs fram under 80-talet var Air Jordan, en basketsko som blev väldigt populär, mycket tack vare att frontpersonen för skorna var dåvarande basketproffset Michael Jordan.

Andra populära Nike skor

Idag är det återigen otroligt populärt med sportskor som man bär till vardags, så kallade sneakers. Under senare år ska skorna gärna vara färgglada och chunky, ofta med en tjock sula. Förutom Air Jordan, som fortfarande är väldigt populär, är andra skomodeller från Nike som blivit succéer bland annat Nike Mercurial Vapor IV, Nike Tennis Classic och Nike Air Max. Just Nike Mercurial Vapor IV är en fotbollssko som länge varit än av de mest populära modellerna inom fotboll. Dessa skor har burits av fotbollsspelare som Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo och Franck Ribéry.

När det kommer till sneakersskor är Nike Air Max en av Nikes absolut mest populära skomodeller. Air Max introducerades också under sent 80-tal och har genom åren förnyats och kommit i flertalet färgkombinationer. Vad som gör just Air Max originella är den stötdämpande yttersulan. Dämpningen är utvecklad med luft i sulan, något som gett namn till skomodellen. Nike Air Max används i regel inte som sportsko utan mer som en stilikon, särskilt inom hip-hop subkultur.

Smarta material

Något som särskiljer just Nike skor från andra skotillverkare är att skorna tillverkas av material som gör skorna extremt lättviktiga. Detta har utan tvivel gjort Nike skor otroligt omtyckta bland atleter och idrottare världen över. Det gummi som Nike använder till skoprodukten är i stor utsträckning miljövänligt framtaget, cirka 70 %.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *