Jotex – heminredning på nätet med hållbarhet i fokus

Jotex – heminredning på nätet med hållbarhet i fokus

Jotex är störst i Norden på heminredning på nätet! Deras mål och vision är att ha det bredaste sortimentet med de lägsta priserna. Här berättar vi mer om e-handelsföretaget! Vi passar även på att nämna att missa inte att få tillbaka på dina inköp hos Jotex med återbäring!

Jotex i korthet

Jotex Sweden AB grundades 1963 och driver Sveriges största nätbutik för hemtextil och dekoration. Företaget har all verksamhet lokaliserat till Borås och distribuerar sina varor till Sverige, Norge och Finland via sin hemsida. Idag ingår Jotex i Ellos Group och är medlem i Svensk Digitalhandel. Jotex är ett framgångsrikt företag som inte bara göra enorma vinster och kan skryta med att vara Sveriges största nätbutik inom sin bransch. De har även vunnit priser, bland annat priset Web Service Award för bästa E-handel 2011, 2013 och 2014.

Jotex designar sitt sortiment själva. Det vill säga att mycket av vad du hittar i deras utbud går inte att hitta någon annan stans. Deras utbud är stort, brett och unikt med ett sortiment som hela tiden uppdateras och byts ut. Jotex bjuder alltid på inspiration, uppdaterade trender och en massa bra inredningstips. De är helt enkelt experter inom sitt område och hjälper dig uttrycka din stil och forma ditt hem så som du vill ha det.

Företaget och hållbarhet

Ända sedan starten 1963 har Jotex varit innovativa inom textil. Och de agrear likadant inom miljöfrågor och har gjort hållbarhet till en stor del av deras verksamhet. Ett av deras motton lyder: Om en gardin kan vara en del av att förbättra världen, så är det en gardin du hittar på Jotex.

Jotex hållbarhetsarbete börjar långt innan produkten tillverkas och fortsätter långt efter att det har uppfyllt sitt ändamål. Hela vägen från att förbättra levnadsvillkoren för den enskilda bomullsodlaren till att bomullen produceras utan kemiska bekämpningsmedel och slutligen till att produkten återvinns eller blir en del i nya produkter. Företaget arbetar till exempel med textilåtervinning. Deras mål är att minimera deras resursförbrukning och mängden avfall, samtidigt som de försöker hitta lösningar för att kunna återanvända och återvinna allt de kan. Jotex samarbetar med andra organisationer och företag för att hitta lösningar som kan förenkla samarbetet med olika aktörer inom textilåtervinning. Jotex arbetar även bara med ekologisk bomull. Bomullen är producerad utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och utan genmodifiering. En bomull som tagits fram på det här sättet är inte bara bättre för miljön. Den är bättre för dig, din familj och för dem som arbetar på odlingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *