Robotdammsugare – en räddning i vardagen

Robotdammsugare – en räddning i vardagen

De flesta av oss tycker inte att städning är världens roligaste syssla och kanske har en tendens att inte städa förrän dammråttorna börjar samlas hörnen och hundhåren ligger i drivor. En lösning på detta problem kan vara att investera i en robotdammsugare. Men vilken modell ska du välja? Läs vår artikel och du får veta allt du behöver för att kunna köpa en robotdammsugare!

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en robotdammsugare?

En robotdammsugare passar bäst i de hem som inte har alltför mycket möbler och för höga trösklar. Robotdammsugare älskar hårda golv med fria ytor utan för mycket mattor, lösa sladdar, långa gardiner och låga soffor. Välj en robotdammsugare med stora hjul, de klarar bättre av att åka upp och ner för mattkanter och trösklar än en med små hjul. En viktig sak att kontrollera är sugförmågan, ju starkare sugförmåga ju bättre resultat. Kontrollera också batterikapaciteten, om du har ett stort hus behöver du en modell som har en laddning som räcker minst 2 timmar för att robotdammsugaren ska hinna städa överallt. En robotdammsugare ska även vara enkel att använda med en tydlig display som visar dammsugarens batterinivå.

Hur mycket kostar en robotdammsugare?

Innan du bestämmer dig för hur mycket pengar du är beredd att satsa på en robotdammsugare så fråga dig själv hur du vill att slutresultatet ska vara. Om du nöjer dig med en grovstädning så räcker det med en av de billigare modellerna men vill du ha ett perfekt rent hem så är det förmodligen bättre att satsa på en lite dyrare modell som har en mopp som automatiskt kommer fram när allt damm är uppsuget och moppar av golven. De dyrare varianterna erbjuder också avancerade navigeringssystem så att den inte kör på möbler och att den systematiskt dammsuger överallt på golven.

Har du värdefulla möbler så är det också en god idé att investera i en dyrare typ, de dyrare robotdammsugarna är utrustade med finkänsliga sensorer och känner i princip av allting och kommer inte att stöta i dina möbler.

Allergivänliga robotdammsugare

Luftburet damm och smuts tillförs ständigt i våra hem och kan leda till irritation på våra luftvägar. Oavsett vilken dammsugare man använder är det därför viktigt med filtrering av utsläppsluften, särskilt för personer med allergi. Välj därför en robotdammsugare med HEPA-filter, ett HEPA-filter fångar upp även väldigt små partiklar och allergener som dammkvalster, sporer från mögelsvampar och hudflagor från djur, istället för att de flyger omkring i luften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *