Vet mer om hårborttagning med laser i Stockholm

Vet mer om hårborttagning med laser i Stockholm

Funderar du på att göra en permanent hårborttagning? Hårborttagning med laser i Stockholm och andra städer är ganska vanligt förekommande. Det kostar en del, och det tar en del tid, men när man väl når ett resultat man är nöjd anser många att det är värt besväret. Du behöver inte längre köpa rakhyvlar, vaxa eller på annat sätt ta bort oönskad hårväxt. Det fungerar inte på alla – men om du är en god kandidat för det, kan det vara värt att överväga det.

Tänk på detta innan

Innan du gör en hårborttagning med laser i Stockholm är det bra att träffa en hudterapeut som kan ge dig konsultation. På så vis kan du få personliga rekommendationer om vilken behandling du ska välja. Kanske kan terapeuten även hjälpa dig med att ta fram ett antal seriösa behandlare i Stockholm att välja mellan. Det kan också vara bra att gå till en klinik som har läkare i personalen, som kan ge råd vid behov (som https://www.xn--hrborttagninglaserstockholm-3kc.se/, till exempel).

Ett par saker som är bra att känna till är följande:

  • Undvik att spendera tid i solen både efter och innan behandlingen. Detta eftersom pigmentcellerna inte skall vara aktiva. Under högsommar kan det vara svårt att göra detta, och många rekommenderar därför att an gör behandlingen under höst eller vinter.
  • Var beredd på att hårborttagning med laser i Stockholm och andra städer är en ganska lång process, och att det kommer ta tid. Upprepade behandlingar krävs eftersom man inte känner till vilken fas hårstråna är i vid ett givet tillfälle. Innan resultatet är klart, brukar det hinna bli mellan sex och åtta behandlingar – ibland mer, ibland lite mindre. Ofta väntar man ungefär sex till åtta veckor mellan varje behandling. Räkna alltså med att det kan ta omkring ett år – eller mer eller mindre – innan du ser de permanenta resultaten.
  • Patienter som har väldigt ljusa hårstrån löper större risk för att behandlingen inte blir framgångsrik. Dessutom rekommenderar man personer med mörk hy att inte utföra hårborttagning med laser, eftersom det finns en risk att lasern skadar pigmentet.

Det gör inte ont

En del förväntar sig att hårborttagning med laser ska göra ont. Många kan dock vittna om att så inte är fallet. Det känns som små, korta stick under behandlingstillfället. Efter behandlingen säger många att det känns som en lätt solbränna, ungefär. Rädsla för smärta är således inget som bör hindra dig från att göra behandlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *