Komfort i ny cykelsits

Komfort i ny cykelsits

Att välja ut en bra cykelsits till sitt barn är någonting som ofta föregås av lång tids studier och planering. Man vill ge barnet en så behaglig och skön cykelupplevelse som möjligt utan att kompromissa med säkerheten. Tidigare kan detta ha inneburit en rad överväganden men dagens utbud cykelsitsar är genomgående både säkra och bekväma. Vissa företags utbud har gått in extra för det ena eller andra. Thule cykelsits finns bland annat i ett stötabsorberande utförande som ger fjädring även på hårt och knaggligt underlag. Många av de modernare alternativ som finns inom cykelsitsar från Thule med flera, går dessutom att fälla som en passagerarstol. På så vis kan man göra resan enklare och smidigare både för barnet och för den som sitter på cykeln.

Vilket bälte på Thule cykelsits?

Oavsett vilket varumärke man tittar på i valet av cykelsits, kan man räkna med att det finns ett fullgott skydd för passageraren. Bland de vanliga modellerna av Thule cykelsits är det ett bälte i samma stil som på en bilbarnstol. Säkerhetsbälten med fem punkter ger ett mycket säkert skydd och håller barnet på plats även om det skulle skaka ordentligt på färden. Som alltid när det kommer till bälten och säkerhet, bör man kontinuerligt se efter hur väl justerat detta är. I takt med att barnet växer kan bältet på en Thule cykelsits behöva justeras från tid till annan. Detta gäller också om barnet har gått från att ha tjocka kläder till tunnare motsvarigheter. En bra cykelsits med rätt justerat bälte är, naturligtvis i kombination med hjälm, ett säkert skydd.

Om man vill cykla tillsammans med två barn finns alltid möjligheten att ha en frontmonterad och en traditionell cykelsits. Båda dessa alternativ finns från Thule. Den som sitter i e frontmonterad cykelsits bör inte väga mer än omkring 15 kilo. För en klassisk cykelsits är det omkring 22 kilo som är gränsen för vad som anses stabilt. Om man känner sig osäker eller det ena barnet inte kan åka i vanlig cykelsits, kan man titta på ett cykelvagn. Ett utmärkt alternativ till Thule cykelsits om man skulle föredra att ha en vagn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *