Vilken modell av infraröd bastu passar dig?

Du har bestämt dig för att köpa en infraröd bastu – nu är det bara att välja rätt modell. Ska den vara ute eller inne? Stor eller liten? Byggas upp från början eller installeras i redan befintlig bastu? Här visas några av alternativen:

Infraröd bastu för en enda person

Brukar du bada bastu som ett sätt att umgås med vänner? Då är detta inte ett passande alternativ. De alla minsta modellerna av en infraröd bastu rymmer nämligen bara en person – och knappt det. Den allra minsta modellen är portabel och monteras upp kring en stol. I likhet med hur en filt kan svepas om en person för att skapa värme monteras ”bastun” kring personen av kraftfullt tyg. Händerna och huvudet sticker däremot ut och får inte värmen. Extra smidigt alternativ för de som har sjukdomar som mildras av värme.

Det finns även modeller som bara ser ut som en förminskad vanlig bastu. Så pass att bara en person ryms.

En stor infraröd bastu för 5 – 8 personer

De större modellerna rymmer 5 – 8 personer. Det som främst avgör priset är storlek och vilka finesser som önskas. Ska det exempelvis vara inbyggt ljudsystem, fjärrkontroll och möjlighet till flera olika program kommer priset självklart gå upp.

Utomhusbastu

En infraröd bastu som ska stå utomhus kan byggas som ett litet hus, en tunna eller som ett komplementhus till befintlig byggnad. Ofta står bastun i närheten av vatten via pool, hav eller sjö. Dessa modeller ger därmed en naturupplevelse som en bastu i bostaden inte kan erbjuda. För många är det också extra skönt att kunna gå ”hemifrån” för att totalt kunna slappna av och njuta av bastun. Detta till skillnad mot att bada bastu hemma och störas av ljud från övriga familjen.

Panelsats – Låt en klassisk bastu bli infraröd

Kanske finns det redan en klassisk bastu i bostaden – som önskas byggas om till att bli infraröd. Oavsett om den är vedeldad eller eldriven är det extremt enkelt, och billigt, att göra om den.

  • Beställ panelsats utifrån bastuns storlek

Ska en bastu byggas är det bäst att bygga upp den först varpå panelsatsen sedan köps in. Detta då både storlek och inredning kan avgöra vilka aggregat som ska väljas.

  • Köp färdigt paket – eller plocka ihop

De flesta återförsäljare har färdiga paket att köpa. De kan ge viss rabatt men framförallt är det smidigt eftersom ”allt” följer med. Ett alternativ är annars att köpa in de delar som behövs och kombinera dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *