Komplettera med smidig kameraövervakning

När man skall se över säkerhetsaspekterna hos ett företag kan man ofta identifiera problemområden. Det är inte ovanligt att man helt och hållet stannat i tiden och förlitar sig på övervakningssystem som sedan många år passerat ”bäst före”. Det finns en rad problem med kameraövervakning som inte lever upp till dagens nivåer. Först och främst är dessa kameror inte tillräckligt enkla att hantera på distans. Kort sagt fungerar de endast i en sluten krets och kan inte implementeras i sofistikerad kameraövervakning med operatör. Dessutom finns inte den kvalitet som krävs för att filmen skall kunna användas som bevis vid eventuell rättslig åtgärd.

När man väljer att investera i företagets säkerhet är kameraövervakning så gott som obligatorisk. Det finns många fördelar med dagens kameraövervakning där kamerorna agerar som larmknapp. Om någonting skulle inträffa när larmet är på, kan kamerorna sätta igång en kedja av händelser. Dels kopplas systemet upp mot det larmföretag man anlitat. På så vis kan de följa alla händelser och ge rapport till polisen som rycker ut. I förlängningen ökar detta chanserna för att skyldiga grips. Det minimerar också överraskningsmomentet som annars kan överaska de som först är på plats.

Kameraövervakning och dimma

För att ta bort inkräktarens möjlighet att identifiera och anskaffa värdefullt byte, kan en kameraregistrering också initiera en dimridå. vad som händer är att rummet på bara några sekunder fylls med dimma som inte går att se igenom. Kombineras detta med skarpt ljus försvinner all möjlighet att orientera sig i lokalerna.

Det finns goda argument för att prioritera säkerheten oavsett om man hanterar kontanter och värdesaker eller inte. Oavsett varför någon bryter sig in, kan det medföra en rad kostnader och inte minst avbrott i daglig produktion. Detta är någonting som kan komma att kosta företaget både pengar och tid. Har man ett bra samarbete med säkerhetsföretag som erbjuder kameraövervakning, kan man skrämma bort vissa av de med skumt intresse för verksamhetens tillgångar. Om någon ändå skulle ta sig in, kan de gripas snabbt. På så vis fungerar kameraövervakning på flera sätt med samma intention. Nämligen att erbjuda säkerhet och trygghet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *